Fem snabba sätt att spara på receptbelagda läkemedel

Priserna på medicin har ökat otroligt mycket. Den genomsnittliga personen spenderar nu över 250 dollar i månaden på apotek. Med den nya Medicare Part D-planen går regeringen in för att försöka lindra några av dessa utgifter. Planen är fylld med problem, förseningar och förvirring. Att ta kontroll över din egen vård är verkligen det enda sättet att sänka dina kostnader. Det som följer är en snabb lista på fem sätt att sänka dina kostnader.

Att shoppa på olika apotek kan spara dig några dollar här och där

Tänk över hur mycket tid, bensin och ansträngning när du fattar beslutet att köra till ett annat ställe för att spara ett par dollar. Är det verkligen värt fem dollar att köra 15 mil extra varje månad? Vissa apotek kommer att matcha en konkurrents pris. Fråga de om de matchar och hitta sedan lägsta pris. Ring dem, ge dem det lägsta priset och berätta var du hittade det. De borde då sänka priset för dig. Du hittar bra information om erbjudanden här rabattkod apotea.

Att köpa generisk medicin är alltid smartast att göra. Vissa människor är oroliga över generisk medicin men den måste innehålla samma aktiva ingredienser som det dyrare varumärket. Skillnaden är vilka utfyllnadsmedel eller färgämnen som används vid tillverkningen. Det finns sällsynta allergier mot vissa av dessa utfyllnadsmedel och färgämnen, men det förekommer är så sällan, så oroa dig inte över det. Originalmedicinerna är så dyra eftersom tillverkarna måste få tillbaka pengarna de använt för forskning och utveckling innan patentet löper ut. När patentet upphör, kan alla tillverkare som kan bevisa för FDA att de kan göra en liknande produkt, producera den och prissätta som de vill. Detta leder till konkurrens och lägre priser.

Tabletter som delas är vanliga inom vårdhemmet och på sjukhuset. Dessa institutioner vet hur man sänker kostnaderna. Du kan göra detsamma genom att be din läkare att fördubbla din dos och sen skära den i hälften. De flesta läkemedel dubblar inte priset när de dubbla styrkan. I de flesta fall kommer du att spara omkring 40%. Var säker på att din tablett kan delas. Ofta släpps mediciner långsamt ut i kroppen genom en mekanism i tabletten. Denna mekanism kan inte delas då kommer medicinen att släppa ut allt samtidigt.

Några populära receptbelagda läkemedel finns tillgängliga under disken (OTC) i lägre doser. Till exempel blev Prilosec nyligen tillgängligt OTC. Kostnaden för OTC-versionen är mycket mindre än receptet och du behöver inte träffa din läkare, vilket sparar in en extra kostnad i tid och pengar. Motrin, Zantac och Pepcid är andra exempel på medicinering som finns i både recept och OTC-styrkor.

Att gå online för att hitta ett apotek kan vara prisvärt

Dessa företag kommer att maila dig dina mediciner till ett lägre pris än du vanligtvis kan få dem. De kan göra det för att de är uppbyggda som ett lager. När du handlar på nätet måste du vara försiktig. FDA har nu bestämt att nästan hälften av de beslagtagna medicinerna som skulle vara från kanadensiska apotek, var från något annat land. När du letar efter ett onlineapotek, se till att de har VIPPS-symbolen. Detta innebär att de följer alla regler och föreskrifter som fastställts av National Association of Pharmacies Boards. Det här är samma styrelse som reglerar traditionella apotek.

Medicinering är avgörande för många människors hälsa och välbefinnande. Allt detta kommer inte att vara billigt. Genom att använda en eller flera av dessa snabba tips sänker du kostnaderna på apoteket.